Aandoeningen en hulpmiddelen

Chronische lage rugklachten

lage rugpijn of chronische lage rugklachten

Lage rugpijn of chronisch lage rugklachten?

Bij chronische lage rugklachten houden de klachten langer dan zes weken aan. Een groot deel van de mensen met lage rugklachten is binnen zes weken weer beter. De chronisch lage rugklachten komen meestal door overbelasting van de rug, waardoor kleine beschadigingen aan spieren, pezen of tussenwervelschijven in het onderste deel van de rug (voornamelijk de lendenwervels) zijn ontstaan. De pijn kan uitstralen naar de heup, het been of zelfs de voet.

De exacte oorzaak van lage rugpijn is niet altijd te vinden. Psychologische factoren, zoals emoties en stress, kunnen een belangrijke rol spelen. De pijn in de rug kan ook ontstaan door voetproblemen.

Leren omgaan met pijn is moeilijk, maar zeker als de rugpijn lang aanhoudt moet men letterlijk in actie komen. De beste behandeling van lage rugpijn is het natuurlijk genezingsproces. Bij zeer ernstige klachten kan de arts een vastgesteld aantal dagen bedrust voorschrijven, eventueel met pijnstillers. Het geleidelijk weer beginnen met de dagelijkse activiteiten is de belangrijkste vervolgstap. Gecontroleerde bewegingsactiviteiten zijn in combinatie met een goede lichamelijke conditie een belangrijke voorwaarde voor herstel.

Aanbevolen hulpmiddel(en)

Bij Wouda Orthopedie komen mensen met een Chronische lage rugklachten vooral voor een: