Erkenning SEMH

Sinds 1995 is het mogelijk om een kwaliteitsbedrijf die medische hulpmiddelen levert te herkennen. Leveranciers die hoogwaardige hulpmiddelen leveren zijn namelijk erkend door de SEMH, Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen en zijn herkenbaar aan het afgebeelde logo van de SEMH. Deze logo’s kunt u als cliënt onder andere vinden op onze reclame-uitingen zoals op het briefpapier.

Wouda Orthopedie wordt jaarlijks getoetst door de SEMH waarbij gekeken wordt naar de volgende bedrijfsonderdelen:

-Orthopedische Schoentechnische Bedrijf (OSB)
-Orthopedische Instrumentenmakerij (OIM)
-Leverancier van Therapeutisch elastische kousen (TEK)

Tijdens de toetsing wordt er gekeken naar zaken als opleiding en nascholing, levertijden, kwaliteit van dienstverlening (klanttevredenheidsonderzoek), wet en regelgeving, protocolisering en toegankelijkheid van de panden en behandelkamers.

De door de SEMH erkende leverancier is een professional die door een goede opleiding en jarenlange ervaring weet hoe te handelen. Vanaf het eerste contact, opnemen van de maatvoering, de vervaardiging van het hulpmiddel tot aan de ‘finishing touch’ bij het passen bent u bij ons in goede handen.

De erkenning door de SEMH heeft meerwaarde voor alle partijen: de consument, de leverancier en de zorgverzekeraar. De consument heeft een waarborg voor kwaliteit, kennis en begrip en de zorgverzekeraar weet dat het geld goed wordt besteed.

Geplaatst op 09/04/2013

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht