Hulpmiddelen en aandoeningen

Steunzolen

Steunzolen

Individueel vervaardigde Steunzolen

Deze steunzolen (IVS) kunnen de stand van de voeten ondersteunen en corrigeren.
Op maat gemaakte steunzolen kunnen een oplossing zijn wanneer het lopen pijnlijk is. Deze steunzolen (ook: inlays, voetbedden of supplementen) kunnen ervoor zorgen dat de pijn wordt verlicht of dat de pijn zelfs helemaal verdwijnt door de pijnlijke plekken te ontlasten. Ook kunnen klachten aan rug, heup, knie of enkel verdwijnen door het dragen van steunzolen. Uw huisarts kan u hiervoor naar Wouda Orthopedie verwijzen. De normale levertijd bedraagt 2 werkweken.

Voor kinderen en sporters worden naar gelang de behoefte eenvoudige en/of orthopedische steunzolen gemaakt

De steunzolen worden soms in combinatie met semi-orthopedische schoenen gedragen.
Wouda Orthopedie gebruikt vaak een combinatie van een blauwdruk, schuimbak en/of gipsafdruk om uw voetklachten in kaart te brengen. Vervolgens wordt deze informatie gebruikt om de steunzool volledig op u af te stemmen.

Na ongeveer 2 weken zijn de steunzolen klaar om af te leveren. De gebruiksduur van de steunzolen bedraagt. afhankelijk van de intensiteit van gebruik, 1 tot 2 jaar.

De kosten voor orthopedische steunzolen zijn voor rekening van de cliënt. Indien men aanvullend verzekerd is, vergoedt de zorgverzekeraar in een aantal gevallen geheel of gedeeltelijk de kosten van steunzolen. Om voor vergoeding in aanmerking te komen is soms een voorschrift nodig van een arts, deze informatie is te vinden in uw polisvoorwaarden. De kosten dienen door de cliënt rechtstreeks te worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.


Mist u informatie of twijfelt u of Wouda Orthopedie een hulpmiddel heeft dat geschikt is voor u, neem dan gerust contact op met een van onze vestigingen.