Hulpmiddelen en aandoeningen

Verbandschoenen

Verbandschoenen

Verbandschoenen geven comfort

Deze schoenen, ook wel orthopedische pantoffels genoemd, worden meestal voorgeschreven bij wonden aan de voeten of na een operatie, wanneer de eigen schoenen niet gedragen kunnen worden vanwege, bijvoorbeeld, grote hoeveelheden bandages. Verbandschoenen zijn een comfortabel alternatief, wanneer blijkt dat u een indicatie heeft voor orthopedische schoenen maar bijvoorbeeld vanwege de leeftijd zo weinig mobiel bent dat het afdoende is om de voeten eenvoudiger te beschoeien. Deze verbandschoenen kunnen normaal gesproken direct geleverd worden. Als de schoen besteld moet worden is de maximale levertijd 1 werkweek.

Verbandschoenen zijn gemaakt van een viltachtige stof en kunnen zowel op de wreef als aan de achterzijde open worden gemaakt door middel van een klittenbandsluiting.

De meeste maten verbandschoenen hebben wij op voorraad, maar belt u van tevoren even om te kijken of uw maat aanwezig is.

Voor confectieverbandschoenen bestaat geen machtigingseis. Deze kunnen na een verwijzing van de huisarts geleverd worden.


Mist u informatie of twijfelt u of Wouda Orthopedie een hulpmiddel heeft dat geschikt is voor u, neem dan gerust contact op met een van onze vestigingen.

Dit is een hulpmiddel voor