Nederlanders bezuinigen nauwelijks op duurdere zorg

Dat blijkt uit een eigen onderzoek van de NOS. Het aantal mensen dat een aanvullende verzekering heeft afgesloten is bij de meeste verzekeraars die meewerkten aan het onderzoek, maar met ongeveer 1 procent teruggelopen.

Dat geldt ook voor een aanvullende tandartsverzekering. Slechts 2 tot 3 procent van de mensen die een aanvullende verzekering hebben, kozen dit jaar voor een eenvoudigere verzekering dan vorig jaar.

Basis ingeperkt
Het pakket van de basisverzekering is in 2012 ingeperkt. De pakketten van de aanvullende verzekeringen die zorgverzekeraars aanbieden zijn onder meer daardoor uitgebreid. En dus duurder geworden. Gemiddeld ruim 8 procent volgens het onderzoeksbureau Mercer, meldt de NOS.

Sinds begin dit jaar mogen de tandartsen zelf hun tarieven bepalen. De verzekeraars hebben als opmaat voor de vrije tandartsprijzen de prijzen van de tandartsverzekeringen flink verhoogd, met zo'n 14 procent.

Iedere Nederlander boven de 18 jaar is verplicht tot het afsluiten van een basisverzekering. Het afsluiten van aanvullende verzekeringen is een strikt vrije keus.

 

 

Bron: www.volkskrant.nl

Geplaatst op 08/02/2012

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht