Hulpmiddelen en aandoeningen

VLOS Voorlopig orthopedische schoenen

Voor voorlopig orthopedische schoeisel (VLOS) kunt u in aanmerking komen wanneer u nog geen orthopedisch schoeisel kunt dragen. VLOS is schoeisel voor tijdelijk gebruik om u, bijvoorbeeld in een revalidatieperiode, te mobiliseren. Hierbij kan ook worden getest of de voor u gemaakte voorziening voldoet. De levertijd van de VLOS bedraagt normaal gesproken 2 weken.

Wanneer u nog niet in aanmerking komt voor orthopedisch schoeisel, omdat verwacht wordt dat er binnen afzienbare tijd veranderingen zullen optreden in de vorm, stand en/of functionaliteit van uw voet, of omdat u bijvoorbeeld wonden of ontstekingen aan de voeten heeft, kan het zijn dat uw specialist voorlopig orthopedisch schoeisel voorschrijft.

Als er zich onverwachte problemen voordoen met uw voorziening waardoor een noodreparatie noodzakelijk is, bijvoorbeeld als u maar 1 adequate voorziening heeft, proberen we de reparatie direct uit te voeren of binnen een dag.

Tijdspad- trajectbeschrijving- OSA/OSB/OVAC/VLOS

Eerste voorziening

Na het aanmeten worden de maatgegevens en medische indicatie van de voorschrijver met een offerte naar de zorgverzekeraar gestuurd, deze verstrekt na enige tijd een machtiging, waarvan u zelf en de leverancier bericht krijgt. De volgende zorgverzekeraars verstrekken vooraf een machtiging voor een eerste voorziening; CZ, Ohra. Delta Lloyd, DSW, Stad Holland, Amersfoortse en Ditzo.

Met andere zorgverzekeraars is de afspraak gemaakt dat het voldoende is als de medische indicatie in het zorgdossier bewaard blijft. In dit geval kan het productieproces direct gestart worden. Een reservepaar mag in de regel na drie maanden geleverd worden en een herhalingsvoorziening in de meeste gevallen na 15 maanden. Enkele zorgverzekeraars hanteren hierbij andere termijnen. Informeer hiernaar bij Wouda Orthopedie en/ of uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar gaat er vanuit dat twee paar adequate voorzieningen voldoende is. Het is in uw belang om deze termijnen te borgen en een afspraak te maken voor een vervolglevering.


Mist u informatie of twijfelt u of Wouda Orthopedie een hulpmiddel heeft dat geschikt is voor u, neem dan gerust contact op met een van onze vestigingen.

Dit is een hulpmiddel voor

Door wegwerkzaamheden en een gedeeltelijke afsluiting van de Wetstraat is onze bereikbaarheid iets anders dan u gewend bent.

De Bothastraat (het straatje bij Brok Interieur) en de Cronjéstraat zijn tijdelijk géén eenrichtingsverkeer.
Hierdoor kunt u ons via deze route bereiken. 

 Voor vragen zijn we telefonisch bereikbaar op 074-2912536.

Excuus voor eventueel ongemak, Wouda Orthopedie B.V.