Het ene been is het andere niet!

Een 13-jarige merrie liep op vierjarige leeftijd een trauma op bij het transport in een vrachtwagen, waardoor haar achterbeen blijvend dikker werd. De laatste tijd nam de verdikking toe en kreeg het paard meer last. Er was chronisch lymfoedeem ontstaan waarvoor een oplossing gezocht moest worden.

 

Bijzondere Circaid patient

Op aanraden van de dierenarts ging de eigenaresse op zoek gegaan naar een elastische kous. De oplossing werd gevonden bij Wouda Orthopedie in Winterswijk. Michel Wentink, orthopedisch technoloog, heeft een zogeheten Circaid bandage, normaal gesproken bedoeld voor mensenbenen, op maat laten maken voor het paard.
Medi Nederland heeft deze bandage kosteloos gemaakt. De bandage is voorzien van een klittenbandsluiting zodat deze eenvoudig aan- en uitgedaan kan worden en voldoende compressie aan het been kan geven om vorming van lymfoedeem te bestrijden.

Creativiteit in maatwerk

Wouda Orthopedie stimuleert en waardeert dit soort initiatieven enorm. Het is geweldig dat onze mensen meewerken aan dit soort maatwerkoplossingen. Door te denken in mogelijkheden ben je in staat bijzondere dingen te creëren en mensen (of dieren…) echt te helpen!

Geplaatst op 25/06/2015

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht