Hulpmiddelen en aandoeningen

Arm elleboog hand orthese

orthese (brace)

Laat een orthese altijd aanmeten

Een orthese is een lichaamsdeelondersteunend hulpmiddel. Orthesen zijn er zowel in maatwerk als in confectie.

Elleboogorthesen worden in de vorm van een ondersteunend bandage toegepast bij een tennis- of golfarm (ook: -elleboog). Ook worden ze gebruikt ter voorkoming van het overstrekken van het schoudergewricht.

Pols- en handorthesen zijn er in veel verschillende uitvoeringen en worden toegepast bij klachten als gevolg van reuma, slijtage (artrose), het Carpale Tunnel  Syndroom (CTS), RSI (Repetitive Strain Injury) of na een trauma. De functie van een polsorthese kan ondersteunend of corrigerend zijn.

Een handspalk wordt gebruikt voor het weer in de normale stand zetten (redresseren) van de pols en vingers. Dit kan nodig zijn bij spasme ten gevolge van een hersenaandoening. De handspalk wordt ook gebruikt voor het geven van rust tijdens het slapen.

Als de gewrichten van de vingers door bijvoorbeeld reuma in hun beweging worden beperkt of abnormaal zijn, kan een fingerringsplint zorgen voor de juiste ondersteuning of beperking. De fingerringsplint wordt gemaakt van zilverdraad en ziet eruit als een soort sieraad.


Mist u informatie of twijfelt u of Wouda Orthopedie een hulpmiddel heeft dat geschikt is voor u of uw kind, neem dan gerust contact op met een van onze vestigingen.

Dit is een hulpmiddel voor