Hulpmiddelen en aandoeningen

Halsorthese

Halsorthesen

Halsorthese of halskraag

Halsorthesen (ook: halskragen) worden gebruikt ter ontlasting en ondersteuning van de nek (ook: cervicale wervelkolom) na bijvoorbeeld een wervelbreuk of een whiplash. Ook kan een halsorthese worden toegepast ter correctie van afwijkingen aan het stelsel van nekwervels.

Halskragen zijn in twee groepen te verdelen: de verstevigde, harde halskraag en de zachte halskraag. De zachte halskragen worden in de regel niet vergoed door de zorgverzekeraar. Afhankelijk van de medische indicatie en functionele beperking zal de arts, eventueel in samenspraak met onze orthopedisch specialist, vaststellen welke voorziening het meest geschikt is.

Bovendien bestaat er de zogenaamde schouderafsteunende nekorthese, die de wervelkolom ter hoogte van de nek volledig vastzet.


Mist u informatie of twijfelt u of Wouda Orthopedie een hulpmiddel heeft dat geschikt is voor u, neem dan gerust contact op met een van onze vestigingen.

Dit is een hulpmiddel voor

Door wegwerkzaamheden en een gedeeltelijke afsluiting van de Wetstraat is onze bereikbaarheid iets anders dan u gewend bent.

De Bothastraat (het straatje bij Brok Interieur) en de Cronjéstraat zijn tijdelijk géén eenrichtingsverkeer.
Hierdoor kunt u ons via deze route bereiken. 

 Voor vragen zijn we telefonisch bereikbaar op 074-2912536.

Excuus voor eventueel ongemak, Wouda Orthopedie B.V.