Hulpmiddelen en aandoeningen

Korset

Korset of rug-orthese

Korset of rug-orthese

Een rugorthese, beter bekend als korset, biedt steun bij pijn in de rug. Het korset biedt steun aan de wervelkolom en bevordert een juiste lichaamshouding ter vermindering van rugklachten die zijn ontstaan na bijvoorbeeld een hernia of door botontkalking (osteoporose) en slijtage (atrose). Een korset wordt ook toegepast na een wervelbreuk of ter correctie van de lichaamshouding. Een korset beperkt de beweging van de rug en draagt bij aan het vasthouden van lichaamswarmte.

Een korset kan in verschillende uitvoeringen en van verschillende materialen worden gemaakt. Door het combineren van materialen kan per persoon een zo goed mogelijk resultaat verkregen worden. Korsetten bestaan zowel in maatwerk als confectie, maar worden altijd persoonlijk aangemeten door onze orthopedisch specialisten.

Een korset wordt onder de kleding gedragen en is dus onzichtbaar. Over het algemeen kan men de dagelijkse werkzaamheden gewoon blijven uitvoeren.

De korsetten zijn leverbaar in zowel confectie als maatwerk.


Mist u informatie of twijfelt u of Wouda Orthopedie een hulpmiddel heeft dat geschikt is voor u, neem dan gerust contact op met een van onze vestigingen.

Door wegwerkzaamheden en een gedeeltelijke afsluiting van de Wetstraat is onze bereikbaarheid iets anders dan u gewend bent.

De Bothastraat (het straatje bij Brok Interieur) en de Cronjéstraat zijn tijdelijk géén eenrichtingsverkeer.
Hierdoor kunt u ons via deze route bereiken. 

 Voor vragen zijn we telefonisch bereikbaar op 074-2912536.

Excuus voor eventueel ongemak, Wouda Orthopedie B.V.