Hulpmiddelen en aandoeningen

Steunkous arm

Steunkous of armkous

Armkous, een steunkous voor de arm

Een steunkous (therapeutische elastische kous (TEK)) biedt uitkomst wanneer de aderen niet meer goed kunnen werken en er vochtproblemen (oedeem) in de arm ontstaan. Door de druk die de steunkous op de arm geeft, neemt het transport van lymfevocht door de lymfevaten toe. Doordat de hoeveelheid druk afloopt van de hand naar de schouder, wordt een goede vochtafvoer gewaarborgd. Voor het verkrijgen en behouden van een goed resultaat wordt aangeraden de kous dagelijks te dragen.

Onze orthopedisch specialist bepaalt of uw arm in een confectiekous verzorgd kan worden of dat er een maatwerkkous moet worden gemaakt. In de meeste gevallen kan een confectiekous geleverd worden, zodat direct verlichting gegeven wordt. Afhankelijk van uw aandoening wordt een keuze gemaakt voor een kwaliteit en drukwaarde van de kous.

Bij oedeem van de hand of vingers kan de armkous in combinatie met een handschoen gedragen worden. Deze wordt voor u op maat gemaakt van hetzelfde materiaal als de armkousen en is verkrijgbaar met open of gesloten vingers.


Mist u informatie of twijfelt u of Wouda Orthopedie een hulpmiddel heeft dat geschikt is voor u, neem dan gerust contact op met een van onze vestigingen.

Dit is een hulpmiddel voor