Hulpmiddelen en aandoeningen

steunkousen

Steunkousen TEK

Steunkousen (TEK)

Steunkousen (therapeutische elastische kousen (TEK)) voor de benen bieden uitkomst bij een pijnlijk en vermoeid gevoel in de benen na bijvoorbeeld een dag winkelen in de stad of slenteren door een attractiepark. De steunkousen voor de benen worden in allerlei uitvoeringen geleverd. De meest gebruikte uitvoering is de kniekous. Daarnaast zijn bovenbeenkousen en (zwangerschaps-)panty’s leverbaar.

Mensen met vaatklachten hebben het pijnlijke en vermoeide gevoel in de benen regelmatig. Het probleem zit in de terugstroom en ophoping van bloed uit de benen, doordat de kleppen in de aderen niet meer goed werken. Uiteindelijk ontstaan er spataderen en krijgt men vochtklachten (oedeem) in de benen.

Even met de benen op de bank, voetjes omhoog en misschien het bed aan de achterkant een stukje omhoog, geeft snel verlichting.
Het dragen van elastische kousen kan helpen klachten van de spataderen te verminderen en verergering van de spataderen tegen te gaan. Gebruik ze bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap. Elastische kousen drukken op de aderen en bevorderen daardoor de terugstroom van bloed naar het hart.

Onze gediplomeerde adviseur bepaalt of uw been in een confectiekous verzorgd kan worden of dat er een maatwerkkous moet worden gemaakt. In veel gevallen kan een confectiekous geleverd worden, zodat direct verlichting gegeven wordt. Afhankelijk van uw aandoening wordt een keuze gemaakt voor een kwaliteit en een drukwaarde van de kous.

Uiteraard levert Wouda Orthopedie de aantrekhulp voor (steun) kousen. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden, zoals de Easy/Sim-slide en de Steve.

——————————————————————————–

Mist u informatie of twijfelt u of Wouda Orthopedie een hulpmiddel heeft dat geschikt is voor u, neem dan gerust contact op met een van onze vestigingen.