Aandoeningen en hulpmiddelen

Diabetische voet

Diabetische voet

wat wordt bedoeld met een diabetische voet?

De term diabetische voet staat voor een verscheidenheid aan voetafwijkingen, die vooral bij patiënten met diabetes vaak voorkomen. Een diabetische voet kan voor ernstige complicaties zorgen, zoals verwondingen die kunnen leiden tot infecties. Als voetinfecties verwaarloosd of onvoldoende behandeld worden, kan uiteindelijk amputatie nodig zijn.

Bij Diabetes Mellitus (beter bekend als diabetes) is het evenwicht in de bloedsuikerspiegel verstoord omdat de alvleesklier onvoldoende insuline produceert. Ook kan het zijn dat het lichaam onvoldoende gevoelig is voor insuline.

Een arts zal proberen om de bloedsuikerspiegel binnen bepaalde grenzen te regelen door dieetvoorschriften en toediening van insuline, soms in combinatie met tabletten. Een goed geregelde diabetes is van groot belang; het vermindert de ernst van vaatafwijkingen. Vooral op de lange termijn ontstaat een verminderde bloeddoorstroming omdat de wanden van de slagaders zich verdikken. Dit belemmert een goede doorbloeding van weefsels en organen.

Aanbevolen hulpmiddel(en)

Bij Wouda Orthopedie komen mensen met een Diabetische voet vooral voor een:

Door wegwerkzaamheden en een gedeeltelijke afsluiting van de Wetstraat is onze bereikbaarheid iets anders dan u gewend bent.

De Bothastraat (het straatje bij Brok Interieur) en de Cronjéstraat zijn tijdelijk géén eenrichtingsverkeer.
Hierdoor kunt u ons via deze route bereiken. 

 Voor vragen zijn we telefonisch bereikbaar op 074-2912536.

Excuus voor eventueel ongemak, Wouda Orthopedie B.V.